image

Katso Ranuan Eläinpuisto Katso Video

Ranuan Eläinpuisto

Ranuan eläintarhassa asustaa 50 erilaista arktista eläinlajia ja noin 200 eläinyksilöä tilavissa aitauksissa metsän keskellä. Puisto on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös talvisin.

Ranuan Eläinpuisto on monipuolinen lomailu- ja ulkoilukeskus, jossa lapsille ja aikuisille riittää varmasti tekemistä. Tai vaihtoehtoisesti voit ottaa lomasi rennosti ja nauttia upeista maisemista vaikkapa lasi-igluissamme. Tutustu majoitus- ja ohjelmatarjontaan sivuilla www.ranuazoo.com.

Q Eläimet

Ranuan eläinpuistossa asuvat Suomen ainoat jääkarhut ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä n. 200 eläinyksilöä. Eläimet asustavat tilavissa aitauksissa pohjoisen metsän keskellä, luonnollisessa ympäristössä. Lue lisää eläimistä osoitteessa www.ranuazoo.com.

Q Suojeluohjelmat

- Ranuan eläinpuisto on eurooppalaisten eläintarhojen yhteisön, EAZA:N, jäsen. EAZA:lla on useita yhteisiä ohjelmia, joiden tavoitteena on tarhata uhanalaisten eläinlajien terveitä, geneettisesti tarpeeksi monimuotoisia populaatioita niiden tulevaisuuden turvaamiseksi.
- Ranuan eläinpuiston jääkarhut, vesikot ahmat, saukot ja myskihärät kuuluvat EUROPEAN ENDANGERED SPECIES (EEP)–OHJELMAAN.
- Karhumme, ilveksemme ja metsäpeuramme kuuluvat puolestaan EUROPEAN STUD BOOK (ESB)–OHJELMAAN, joka on eläinpuistojen yhteinen kantakirja silmälläpidettäville lajeille.

Q Arctic Fox Igloos

Arctic Fox Igloos on iglukylä kaikilla mukavuuksilla. Iglut sijaitsevat rauhallisella paikalla Ranuanjärven rannalla, jonne valosaaste ei ulotu. Jokaisesta iglusta on näkymä järven ylle kaartuvalle pohjoiselle taivaalle. Sen ilmiöitä – revontulia ja tähtitaivasta syksyisin ja talvisin, keskiyön aurinkoa kesäisin – voi ihailla mukavasti omasta vuoteesta. Lasiseinäisen -ja kattoisen makuutilan lisäksi jokaisessa iglussa on minikeittiö, wc ja oma sauna. Varaa majoitus osoitteesta www.ranuazoo.com tai kysy lisää soittamalla, sähköpostitse tai jättämällä viesti alla olevalla lomakkeella.

Q Wild Arctic Restaurant

Sijaitsee Ranuan Eläinpuiston päärakennuksessa. A-oikeuksilla varustettu Wild Arctic ravintola tarjoaa villejä Lapin herkkuja joka päivä. Asiakaspaikkoja ravintolassa 200 ja kesäterassilla 50. Asiakaspaikkoja kodassa 50 (kota vain varauksesta). Ryhmähinnat, tiedustelut ja varaukset sähköpostitse osoitteeseen ranuan.zoo@ranuazoo.com.

Q Wildlife Safaris

WILDLIFE SAFARIS järjestää kiinnostavia lyhytretkiä eläinpuistoon sekä safareita Ranuan, Rovaniemen, Kuusamon ja Syötteen välisiin erämaihin jokaisena vuodenaikana. Ohjelmiin voi yhdistää majoituksen LOMAKYLÄ GULO GULOSSA.

Q Lomakylä Gulo Gulo

Gulo Gulon kattavasti varustelluissa, tyylikkäissä paritalohuoneistoissa on takka, sauna ja keittiö kaikilla mukavuuksilla sekä oma terassi metsänäkymällä. Kaksi huoneistoa voi helposti yhdistää 12 hengen lomamökiksi. Lomakylällä on oma laavu, jonka tulilla voi istuskella kuunnellen läheltä kantautuvia eläinten ääniä. Eläinpuiston läheisyys tarjoaa mahdollisuuksia unohtumattomiin elämyksiin, kuten jääkarhun tapaamiseen aamulla ennen eläinpuiston aukeamista. Varaa majoitus osoitteesta www.ranuazoo.com tai kysy lisää soittamalla, sähköpostitse tai jättämällä viesti alla olevalla lomakkeella.

Q Ranua Zoo Camping

RanuaZoo Camping on tarjoaa karavaanareille ja telttailijoille mukavan pysähtymispaikan aivan eläinpuiston naapurissa. Majoittua voi ympäri vuorokauden, ja sauna on joka ilta lämmin. Alueen varustukseen kuuluu keittiö ruokailutiloineen, ulkogrilli, saunat ja suihkut, pyykinpesukone, lasten leikkipaikka ja wc:n tyhjennyspiste. RanuaZoo Campingin palveluja täydentävät RanuaZoon Ravintola WILD ARCTIC RESTAURANT, Fazer-makeismyymälä sekä MUUT ELÄINPUISTON ALUEEN MYYMÄLÄT.

Matkailuvaunualueen välittömässä läheisyydessä sijaitsevan eläinpuiston lisäksi luontoelämyksiä tarjoaa luontopolku kotineen ja laavuineen.

Q Ranuanjärven leirintäalue

Erinomainen vaihtoehto sinulle, joka etsit edullista ja rauhallista majapaikkaa vesistönäkymillä! Ranuanjärvi Camping sijaitsee Ranuan keskustan tuntumassa. Lähimpään markettiin on noin 2 km ja Ranuan eläinpuistoon n. 5 km. Leirintäalueella on teltta- ja asuntovaunupaikkoja sekä kesäasuttavia mökkejä.

Lapsiperheiden iloksi alueella on lapsiystävällinen hiekkaranta sekä vuokrattavat SUP-laudat, FatBike-pyörät ja soutuvene tarjoavat tekemistä aikuiselle että lapsille. Alueella on sauna, jonka voi vuokrata oman seurueen käyttöön. Huomaathan, että saunan minimi varausaika on 1 tunti ja viimeinen varattava saunavuoro alkaa 1 tuntia ennen vastaanoton sulkeutumista.

Q LÄHETÄ VIESTI

Lähetä viesti tai yhteydenottopyyntö suoraan Ranuan Eläinpuistoon.

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Jättääksesi arvioita sinun tulee olla kirjautuneena!

image

Lisätiedot

  • Asiakaspalvelu:ranuan.zoo@ranuazoo.com
  • Kaupunki tai kunta:Ranua
Show all
    • €€€€
    image