image

Katso Louhisaari Katso Video

Louhisaari

Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin syntymäpaikka. Se sijaitsee Suomen lounaisrannikolla 30 km Turusta pohjoiseen, Maskun kunnassa.

  • Louhisaaren varhaisin tunnettu tilanomistaja oli Elin, jonka sukunimi on toistaiseksi tuntematon. Hän solmi 1400-luvun puolimaissa avioliiton asemies Maunu Flemingin kanssa. Tätä kautta tila tuli Fleming-suvulle ja periytyi tässä suvussa aina vuoteen 1791 asti.
  • Louhisaaren Flemingeistä (1651 Liperin vapaaherroja) ovat monet kohonneet 1500- ja 1600-luvulla johtaviin asemiin Ruotsi-Suomessa ja vaikuttaneet ratkaisevasti isänmaansa kohtaloihin.
  • Heistä merkittävimpiä olivat Kustaa Vaasan luottamusmies, valtaneuvos, Suomen sotaeversti, amiraali, Hämeen, Tallinnan ja Viipurin linnanpäällikkönä sekä Suomen käskynhaltijana toiminut Herman Pietarinpoika Fleming (k. 1583) ja hänen pojanpoikansa, valtaneuvos, Tukholman ylikäskynhaltija ja amiraali Klaus Laurinpoika Fleming (s. 1592 Louhisaaressa, kaatui Femernin meritaistelussa 1644).
  • Louhisaari siirtyi lopulta liikemies Carl Robert Mannerheimille, jonka kolmas lapsi, Suomen marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheim, syntyi Louhisaaressa vuonna 1867 ja vietti siellä lapsuutensa. Mannerheimin perhe omisti Louhisaaren vuoteen 1903, jolloin paronitar Wilhelmina Mannerheim myi sen Oskar Hannukselle ja muutti Ruotsiin.
  • Oskar Hannuksen kuoleman jälkeen omaisuus siirtyi hänen tyttärelleen rouva Inkeri Hoviselle, jolta Suomen marsalkka-ratsastusmonumentin toimikunta osti päärakennuksen, ympäröivän puistoalueen ja kadun ja lahjoitti sen Suomen valtiolle, Kansallismuseon hallintaan.
  • Opastetut kierrokset ryhmille vain etukäteen sovitusti. Opastettuja kierroksia on saatavilla myös englanniksi ja ruotsiksi.

Kansallismuseo koostuu kahdeksasta museosta ja kahdesta linnasta

Aukioloajat ja lippujen hinnat

Voit jättää arvion ja kuvia Louhisaaresta tällä sivulla. Nauti vierailustasi!

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Jättääksesi arvioita sinun tulee olla kirjautuneena!

image

Lisätiedot

  • Asiakaspalvelu:louhisaari@kansallismuseo.fi
  • Kaupunki tai kunta:Masku
Show all
    image