Checkout Tamminiemi Katso Video

Tamminiemi sijaitsee Meilahdessa Seurasaaren museosaaren vieressä kauniilla puistoalueella, joka oli presidentti Urho Kekkosen virallinen asuinpaikka hänen toimikautensa aikana 1956-1981. Tamminiemi on sisustettu niin kuin se oli Kekkosen aikana 1970-luvulla.

 • Tamminiemi on kuulunut Suomen hallintoon jo melkein puoli vuosisataa. 1800-luvulla kartano oli ajanjakson ajan kenraalikuvernöörin käytössä. Toisen maailmansodan jälkeen Suomen valtionpäämiehet käyttivät Tamminiemeä edustusasuntonaan, kunnes se museoitiin vuonna 1987.
 • Tamminiemi oli presidentti Rytin (1940-1944), presidentti Mannerheimin (1944-1946) ja presidentti Kekkosen (1956-1981) virallinen asuinpaikka ja kohtauspaikka monille poliittisille neuvotteluille ja päätöksille.
 • Varsinkin Kekkosen aikana Tamminiemestä tuli lähes käsite Suomen poliittisessa elämässä.
 • Keväällä 1987 museovirastolle annettiin tehtäväksi tehdä Tamminiemestä Urho Kekkosen museo, joka esittelee myös itsenäisen Suomen historiaa.
 • Opastukset ja esitelmätilaisuudet suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa vierailijaryhmän tarpeisiin. Ryhmiäesittelyiden kielet ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa.

Kansallismuseo koostuu kahdeksasta museosta ja kahdesta linnasta

Aukioloajat ja lippujen hinnat

Voit jättää arvion ja kuvia Tamminiemestä tällä sivulla. Nauti vierailustasi!

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Your review is recommended to be at least 140 characters long

Lisätiedot

 • Kaupunki tai kunta:Helsinki
 • Asiakaspalvelu:tamminiemi@kansallismuseo.fi
Show all

  Liity sisäpiiriin ja saat sähköpostiisi
  parhaat edut, uusimmat matkavinkit
  ja parhaat matkakohteet Suomesta!

  Wuhuu! Olet liittynyt sisäpiiriin onnistuneesti!

  Pyynnön lähettämisessä tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

  Finland Travel Info käyttää tällä lomakkeella antamiasi tietoja lähettääkseen sisäpiiriläisille tarkoitettuja etuja, sekä parhaita matkavinkkejä Suomesta. Emme koskaan luovuta tietojasi kolmansien osapuolten käyttöön. Yksityisyytesi on meille tärkeää ja voit koska tahansa poistua uutiskirjeen tilauksesta nappia painamalla.