image

Selkämeren kansallispuisto

Sijaitsee Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa Eurajoen, Kustavin, Merikarvian, Porin, Pyhärannan, Rauman ja Uudenkaupungin alueilla.

  • Puisto perustettiin vuonna 2011. Selkämeren kansallispuisto on merkittävä Itämeren suojelualue, joka ulottuu Kustavista Merikarviaan 160 kilometrin merialueella. Puiston pinta-ala on noin 940 neliökilometriä, josta 98 ​​prosenttia on merta.
  • Selkämeren kansallispuisto antaa kävijöille mahdollisuuden nauttia merestä ja majakkasaarten viehätyksestä. Päiväretket ja viikonloppuretket ovat hyvä tapa tutkia karuja syrjäisiä saaria sekä vedenalaista kasvistoa ja eläimistöä yhdessä Suomen puhtaimmista rannikkovesistä.
  • Puiston saariin pääsee hyvin maihin ja ne ovat erinomaisia paikkoja leiriytyä yöksi tai kahdeksi. Saarilla on myös tulentekopaikkoja.
  • Paras tapa kokea meren aallot ja kauniit näkymät saaristoon ovat veneellä. Puistossa on useita venesatamia, jotka tarjoavat palveluita veneilijöille: Porin Munakarissa, Iso-Enskerissä, Seliskerissä, Säpissä, Raumalla Kylmäpihlajassa, Kuuskajaskarissa, Kustavin Katanpäässä ja Isokarissa.
  • Rannikolla on useita lähtöpisteitä kansallispuiston saariin.

Voit jättää arviosi paikasta tällä sivulla! Nauti vierailustasi!

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Jättääksesi arvioita sinun tulee olla kirjautuneena!

image

Lisätiedot

  • Kaupunki tai kunta:Eurajoki, Kustavi, Merikarvia, Pori, Pyhäranta, Rauma, Uusikaupunki
Show all
    image