image

Katso Kolin Kansallispuisto Katso Video

Kolin Kansallispuisto

Yksi tunnetuimmista luonnon nähtävyyksistä ja kansallismaisemista Suomessa.

  • Kansallispuisto on kooltaan 3000 ha (30 km²), ja se sijaitsee Joensuun ja Lieksan kaupungeissa sekä Kontiolahden kunnassa. Se perustettiin 10. huhtikuuta 1991, laajennettiin vuonna 1996.
  • Kansallispuisto on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen suojelun päätavoitteiden mukaan. Kansallinen maisema ja geologia otetaan huomioon alueella, joka peittää Kolin korkeimmat huiput. Kulttuurivyöhyke on puolestaan kylän ulkopuolella ja ylläpitää perinteisten maisemien monimuotoisuutta. Pihat ja alueet, joissa on vanhoja rakennuksia, karjatiloja ja ulkona laiduntavia lampaita, ovat kaskadi-kulttuurin helmiä.
  • Erityisesti monimuotoiset kasvilajit tarvitsevat vuotuista hoitoa ja niittyjä selviytyäkseen. Alueen luonne on hyvin monimuotoinen maiseman suhteen ja se sallii suuren määrän erilaisia ​​biotooppeja pienellä alueella ja siten hyvin erilaisia ​​lajeja. Kalliovuoret ovat karuja, kun taas varjoiset rinteet ovat vanhojen kuusien tai koivujen peitossa.
  • Tunnetuin näköalapaikka on Ukko-Koli, josta on upeat näkymät Pieliselle itään. Huipun läheisyydessä ovat Kolin luontokeskus Ukko ja Break Sokos Hotel Koli. Kolilla on kesällä kaksi maisemahissiä etelään ja pohjoiseen.

Voit jättää arviosi paikasta tällä sivulla! Nauti vierailustasi!

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Jättääksesi arvioita sinun tulee olla kirjautuneena!

image

Lisätiedot

  • Kaupunki tai kunta:Joensuu, Kontiolahti, Lieksa
Show all
    image