image

Katso Karhu-Kuusamo Katso Video

Karhu-Kuusamo

Sijaitsee Kuusamossa, Lapin maakunnassa. Karhu-Kuusamo on Suomen pohjoisin karhunkatselupaikka, jossa pääsee näkemään villejä karhuja niiden omassa, luonnollisessa elinympäristössään. Karhunkatselukausi kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Joka kesä emokarhuja pentuineen vierailee Kuntilammella. Kuntilampea kutsutaankin ”Karhulammeksi”, jossa karhut tykkäävät kylpeä. Illan ja yön aikana kuvauspaikalla voi vierailla toistakymmentä karhuyksilöä.

Katselurakennukset on tehty sekä kuvaajia että katsojia ajatellen; niistä löytyy katselu­ikkunat ja kuvaus­aukot, sängyt makuupus­seineen sekä kuivakäymälät. Isoimmassa, hirsisessä katselu­raken­nuksessa on lisäksi kaasu­liesi. Etäisyys rakennuksista karhuihin on noin 20-60 metriä.

Yritys on työskennellyt karhujen parissa suurella rakkaudella ja arvostuksella jo vuodesta 2007. Alusta alkaen peri­aatteet ovat pysyneet samoina. Karhuja ei pyritä totuttamaan ihmiseen, vaan karhut ovat ja pysyvät villeinä, ja että karhut säilyttävät luontaisen ihmis­pelkonsa. Yritys on suojellut karhunmetsäs­tykseltä yli 600 hehtaarin alueen katselupaikan ympäristöstä.

Yrityksen verkkosivuille >>

Q LÄHETÄ VIESTI

Lähetä viesti tai tiedustelu suoraan yritykselle.

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Jättääksesi arvioita sinun tulee olla kirjautuneena!

image

Lisätiedot

  • Asiakaspalvelu:karhu@karhukuusamo.com
  • Kaupunki tai kunta:Kuusamo
Show all
    image