image

Katso Valamon luostari Katso Video

Valamon luostari

Valamon munkkiluostari on luonnonkauniilla Heinävedellä sijaitseva ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Luostari ottaa vierailijoita ja majoittujia vastaan ympäri vuoden. Levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Majoitus

Valamon luostari tarjoaa hotelli- tai B&B-tason majoitusta kaikille, jotka haluavat viettää yhden yön tai pidemmän ajan ainutlaatuisessa ympäristössä. Kaikki huoneet ovat savuttomia ja niissä on joko jaettu tai oma kylpyhuone. Huonehintoihin sisältyy runsas buffet-aamiainen.

Kirkot

Nykyisin luostarissa on kolme kirkkoa ja kolme tsasounaa. Vieraat ovat tervetulleita tutustumaan niihin kaikkiin. Kirkkorakennukset ja niiden esineistö täydentävät kirkollista opetusta hyvin monipuolisella tavalla: itse asiassa kaikki kirkossa näkyvät yksityiskohdat palvelevat puhuttua ja laulettua rukousta.

Kahvila & Ravintola Trapesa

Päivittäiset ateriat – aamiaiset, lounaat ja päivälliset – kootaan kotiruokatyyppisestä noutopöydästä. Sekä lounaan että päivällisen lämminruokavaihtoehtoja (kala, kasvis ja liha päivittäin) täydentää salaattipöytä, josta on aina myös luostarin omaa hapankaalia. Monet leivonnaisista ovat luostarissa valmistettuja. Noutopöytäruokailun lisäksi kahvia, teetä ja pientä purtavaa on tarjolla koko päivän. Luostarin munkkikahvit ovat jo käsite.

Kokous- ja juhlapalvelut

Valamo on ainutlaatuinen kohde myös ryhmämatkoille. Luostarin kokoustilat sopivat erinomaisesti kokousten, intensiivikurssien ja muiden rauhallista ympäristöä kaipaavien tilaisuuksien pitopaikaksi. Valamossa järjestetään lisäksi paljon suku- ja luokkakokouksia sekä erilaisia perhejuhlia.

Myymälät ja viinitila

Matkamuistomyymälä Tuohus palvelee kävijöitä päivittäin aamusta iltaan. Viinitilamyymälä puolestaan tarjoaa matkailijoille parhaita paikallisia viinejä. Valamon luostarin viini on tervetullut muisto tai lahja läheisille, sekä suosittu tuote kotiinvietäväksi luostarivierailun jälkeen.

Kulttuurikeskus

Valamon kulttuurikeskuksessa on näyttelytilat luostarin historiallisten kirkkoesineiden pysyvälle näyttelylle sekä vaihtuville näyttelyille. Valamossa järjestetään erilaisia näyttelyitä ympäri vuoden.

Valamon opisto

Valamon opisto on ortodoksinen kansanopisto, joka järjestää lyhytkursseja Valamon luostarissa. Opiston toiminta on avointa kaikille ikään, sukupuoleen, asuinpaikkakuntaan, kulttuuritaustaan tai vakaumukseen katsomatta. Opisto tarjoaa monipuolisen kurssivalikoiman ympäri vuoden.

Lue lisää >>

Q Jotain kysyttävää?

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Jättääksesi arvioita sinun tulee olla kirjautuneena!

image

Lisätiedot

  • Asiakaspalvelu:valamo@valamo.fi
  • Kaupunki tai kunta:Heinävesi
Show all
    image