Checkout Hossa-Kylmäluoma Retkeilykeskukset Katso Video

Hossa-Kylmäluoma Retkeilykeskukset

Sijaitsee Ruhtinansalmen kylässä Suomussalmella. Hossan maisemat miellyttivät jo kivikauden väkeä. Helppokulkuisilla harjuilla riitti riistaa ja kirkkaissa vesissä kaloja. Hossalla on ollut vuosituhansien ajan erityinen merkitys vesistöjen risteyskohtana ja eräseutuna. Sen todistaa muun muassa 4 500 vuoden ikäiset Värikallion maalaukset.

Hossan harjut ja muut nähtävyydet sävähdyttävät edelleen niin suomalaisia kuin kansainvälisiä vieraita. Suosittu retkeilyalue nimitettiin kansallispuistoksi 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Kylmäluoman seutu on edelleen kalastuksen harrastajien suosiossa. Kylmäluomasta tehtiin Suomen ensimmäinen retkeilyalue vuonna 1979 samaan aikaan Hossan kanssa. Upeat harjanteet ja kirkkaat vedet tarjoavat molemmissa retkeilykeskuksissa kävijöille upeat mahdollisuudet monenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin.

Q Majoitus

Hossan ja Kylmäluoman viihtyisät mökit sekä nykyaikaistetut savottakämpät soveltuvat ympärivuotiseen majoittumiseen. Kylmäluomalla on lisäksi 2 huoneistoa ja ryhmämajoitustila, joka soveltuu erinomaisesti isommille ryhmille kuten metsästysporukoille. Kylmäluoman leirintäalue on avoinna kaikkina vuodenaikoina, Karhunkainalon leirintäalue Hossassa 1.3.–31.10. Hossan retkeilykeskus hoitaa myös kansallispuiston kämppien varaukset ja avainpalvelun. Varaa majoitus suoraan verkkosivultamme www.hossa-kylmaluoma.fi. Tai kysy lisää soittamalla, sähköpostila tai jätä viesti alla olevalla lomakkeella.

Q Leirintäalue

Hossan leirintäalue
- Karhunkainalon leirintäalue sijaitsee Hossan kansallispuiston viehättävissä maisemissa Öllörin rannalla. Leirintäalueella on 50 asuntovaunupaikkaa sähköliitännällä ja 18 asuntovaunupaikkaa ilman sähköliitäntää sekä telttapaikkoja. Huoltorakennuksen ruuanvalmistus- ja ruokailutilat ovat vapaasti asiakkaiden käytettävissä. Saman katon alta löytyvät niin ikään wc:t, suihkut, non-stop-saunat ja lastenhoitohuone sekä tilat pyykinpesuun ja suksihuoltoon. Öllörin rannan tilaussaunassa löylyttely kuuluu leirintäalueelle majoittuvien vakioharrasteisiin. Retkeilykeskuksen ruokailu-, ohjelma- ja opastuspalvelut ovat hyödynnettävissä osaksi leirintälomaa. Leirintäalueella pystyy tekemään asuntovaunujen ja -autojen kemiallisen jätehuollon.

Kylmäluoman leirintäalue
- Kylmäluoman leirintäalue palvelee luonnon rauhassa, komeissa harjumaisemassa kalaisten vesien äärellä läpi vuoden. Leirintäalue tunnetaan tunnelmallisista rantasaunoista, hyvästä palvelusta ja siististä ympäristöstä. Kehutut kalavedet, metsästysmaat ja retkeilypolut ovat Kylmäluomalla helposti saavutettavissa. Leirintäalueella on asuntovaunupaikkoja sähköliitännällä ja telttapaikkoja. Kesäkeittiö mahdollistaa omatoimisen ruuanlaiton. Helppoa ruokailua kaipaava hyödyntää retkeilykeskuksen kahvila-ravintolapalvelut. Wc:t, suihkut, saunat, pyykinpesutila, kalankäsittelyhuone ja kemiallinen säiliön tyhjennystila sijaitsevat huoltorakennuksessa. Kesäaikana huoltorakennuksen saunat lämpiävät joka ilta. Leirintäalueella yöpyvä saa kätevästi retkeilykeskuksen harrasteet osaksi leppoisaa luonnonläheistä lomaa.

Q Ravintola / kahvila

Hossan retkeilykeskus
- Hossan retkeilykeskuksen kahvila-ravintola Lounaja palvelee Hossan luontokeskuksen tiloissa. Kahvila-ravintola on avoinna 1.3.–31.10. Kesäkaudella lounasta tarjotaan päivittäin, tilauksesta ruokailuja järjestetään myös muina aikoina Ravintolassa on anniskeluoikeudet. Luontokeskuksen rakennuksessa sijaitsee lisäksi Hossan retkeilykeskuksen vastaanotto ja Hossan kansallispuiston opastuspalvelut.

Kylmäluoman retkeilykeskus
- Kylmäluoman retkeilykeskuksen päärakennuksessa palvelee viihtyisä kahvila-ravintola Kaakkuri. Se on avoinna maaliskuusta lokakuun loppuun. Kesäsesongin aikana ravintolan keittiössä valmistetaan annosruokia ja lounasta on saatavilla kesäsesongin aikana päivittäin. Anniskeluoikeuden ansiosta ravintolassa voi nostaa maljan hyvälle kalasaaliille. Kahvila-ravintolasta on ostettavissa matkamuistoja.

Q Kokouspalvelut

Hossan maisemat luovat ainutlaatuisen lähtökohdan kokouksille. Luontokeskuksen uudistetuissa tiloissa voi järjestää noin 20 henkilön kokouksia. Kokoustila on varustettu nykytekniikalla äänentoistoineen ja videotykkeineen. Savottakämppä Pääpirtti on hyvä vaihtoehto erähenkisempää kokoustilaa etsivälle. Retkeilykeskus räätälöi tilauksesta ruokailut ja ohjelmapalvelut osaksi kokousta.

Kylmäluoman tilat soveltuvat 25–30 hengen kokousten järjestämiseen. Kokouksiin voi yhdistää esimerkiksi kalastusta tai muita alueen aktiviteetteja. Retkeilykeskuksen ohjelmapalvelujen avulla kokouksiin saa yhdistettyä lisää unohtumattomia elämyksiä.

Q Aktiviteetit

Upeat harjanteet ja kirkkaat vedet tarjoavat molemmissa retkeilykeskuksissa kävijöille upeat mahdollisuudet monenlaisiin ulkoiluaktiviteetteihin. Hossassa vierailijan kannattaa käydä myös Kylmäluomassa - ja toisinpäin, koska molemmissa on omat erityiset ominaisuutensa. Voit tutustua ympäröivään luontoon myös vuokraamalla tarvittavat välineet meiltä. Lue lisää verkkosivuiltamme www.hossa-kylmaluoma.fi

Q LÄHETÄ VIESTI

Lähetä viesti tai yhteydenottopyyntö suoraan retkeilykeskukseen.

Mitä mieltä olet paikasta?

Arviosi Tälle Kohteelle

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selaa

Your review is recommended to be at least 140 characters long

Lisätiedot

  • Aktiviteetit alueella:Pyöräily, Veneily, Lintubongaus, Kanootilla liikkuminen, Kalastus, Opastetut retket, Patikointi, Metsästys, Marjojen ja sienien poiminta, Sukellus, Nähtävyydet ja maisemat, Hiihtäminen, Lumikenkäily, Uiminen, Telttailu, Vaellus, Luontopolku
  • Asiakaspalvelu:hossa@retkeilykeskus.fi
  • Kaupunki tai kunta:Suomussalmi
Show all
    • €€€€